Стручна пракса за студенте МФ у „SIEMENS MOBILITY“ у Церовцу

Студенти Машинског факултета у Беораду, посебно они са Катедре за шинска возила, имаће прилику да ове године реализују стручну праксу у трајању од две недеље у фабрици „SIEMENS MOBILITY DOO CEROVAC“.

Један од највећих светских произвођача возова великих брзина 1. фебруара 2018. године, покренуо је производњу компоненти за шинска возила у Церовцу код Крагујевца у производним погонима некадашње фабрике „Милановић Инжењеринг“. Ова компанија бави се пројектовањем, инжењерингом и производњом компоненти за шинска возила и део је „Siemens Mobility“ дивизије.

Након више година стагнирања у домаћој индустрији шинских возила, „SIEMENS MOBILITY“ предстаља велики подстицај за младе инжењере у Србији. Отварена је могућност стицања практичних знања кроз реализацију стручних посета, стручних пракси и каснијих запослења у складу са потребама и развојем фабрике.

Овај вид сарадње са привредом је од великог значаја и за развој железница Србије. На овај начин студенти имају прилику да се упознају са железничким машинством и могућностима које пружа ова област образовања на Катедри за шинска возила Машинског факултета у Београду.

Организацију и праћење реализације стручне праксе испред Машинског факултета у Београду водиће др Јован Танасковић, ванредни професор на Катедри за шинска возила, коме се заинтересовани студенти могу обратити за детаљније информације. Студентимa који буду обухваћени програмом стручне праксе биће покривен део трошкова боравка и исхране.

(Извор: Машински факултет)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.