Универзитет у Београду на Европским универзитетским играма у Португалу

На Европским универзитетским играма, које су одржане од 15. до 28. јула у Коимбри у Португалу, Универзитет у Београду је учествовао са три екипе – екипом мушког тениса, мушког веслања (LM2x) и мушког футсала. Веслачи LM2x су заузели последње 10. место, тенисери 15. место од 20 екипа и футсалери 5. место од 22 екипе учеснице.

Боје Универзитета у Београду и Србије у Кoимбри бранили су и тројица студената Машинског факултета, Павле Пешић и Лазар Петрашевић, чланови футсал репрезентације и и Стефан Бердић, рукометни судија.

„Заиста је велика част представљати Машински факултет, Универзитет у Београду и целу Србију на тако једном значајном међународном такмичењу, истакали су наши млади саговорници уочи пута за Португал.

Павле и Лазар су студенти треће године ОАС и професионално играју футсал у прволигашком клубу „ФОН“, који заузима 4. место у лиги. Планирају да наставе школовање на Машинском факултету и упишу мастер студије, Павле на смеру Пољопривредно инжењерство, а Лазар на Индустријском инжењерству.

Њихов колега, Стефан Бардић је такође студент треће године ОАС, а рукометни судија је од 2012. године. Тренутно суди прву лигу „Центар“ и као учесник програма YOUNG REFEREE добио је поверење Европске рукометне федерације да буде један од двојице судија на Европским универзитетским играма.

Домаћин Европских универзитетских игара био је један од најстаријих универзитета на свету –  Унверзитет Коимбра, основан 1290. године у истоименом граду у централном делу Португалије. Овогодишње игре су, иначе, највећи спортски догађај икада организован у тој земљи.  Суденти-спортисти из целе Европе надметали су се у 13 различитих спортова, међу којима су 3×3 баскет, кошарка, фудбал, футсал, рукомет, одбојка, џудо, рагби 7, веслање, кану сприн, бадминтон, тенис, пара стони тенис. Осим у спортским играма студенти су учествовали и у едукативним, културним и социјалним активностима.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.