Привредно-научна делегација из НР Кине у посети МФ

Машински факултет у Београду недавно је угостио седмочлану привредно-научну делегацију из НР Кине, коју је предводио  господин Su Zhigang, партијски секретар на  Нигбо Универзитету за технологије. Члановима кинеске делегације представљени су образовни и научно-истраживачки потенцијали МФ, а било је речи и о могућностима за успостављање научне и пословне сарадње.

На састанку са представницима Машинског факултета, проф. др Драгославом Стојиљковић, проф. др Александром Седмаком, проф. др Бојаном Бабићем, проф. др Игором Балаћем, др Милошем Милошевићем, доц. др Милицом Петровић и доц. др Игором Пејовићем, гостима из Кине су представљене најважније наставне и начуно-истраживачке активности МФ, као и истраживачки иновациони пројекти Иновационог центра Машинског факултета.

Разговарано је и о могућностима за успостављање сарадње између Машинског факултета са факултетима Универзитета у Нингбо-у, као и о сарадњи Машинског факултета са фирмама из Кине. Посебан акценат је стављен на пројекте који могу у релативно кратком временском периоду да дају резултате, односно производе за које би било могуће покренути комерцијалну производњу.

Домаћини су члановима кинеске делегације пренели и изузетно пријатне утиске представника МФ који су недавно боравили у посети Нингбо Универзитету. Након састанка за госте је организован обилазак Факултета и лабораторија Катедре за производно машинство, као и посета Аеротунелу Катедре за ваздухопловство.

У саставу кинеске делегације били су представници више образовних и научних институција у оквиру Нингбо Универзитета за технологије – проф др  Cai Kejian, декан Факултета за грађевинарство и саобраћај; проф др Yang Weiyou, директор Института за материјале; проф др Yi Houyu, директор Индустриско-технолошког парка и Wang Bo са Факултета за економију и менаџмент. Поред њих у делегцији су били и председник и директор Управног одбора комапније Azura Technology Co., Ltd, Shu Shengman и Xu Tianhong.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.