Заједничке вежбе студената Војне академије и Машинског факултета

Заједничке вежбе студената Војне академије и Машинског факултета у Београду одржане су протеклог викенда на писти Аеродрома Батајница, недалеко од Београда.  Дводневне вежбе организовали су и реализовали наставници и и сарадници Катедре војномашинског инжењерства Војне академије и Катедре за моторна возила Машинског факултета у Београду, уз подршку Команде РВ и ПВО.

Студенти који су се својим усмерењем определили за моторна возила имали су прилику да учествују у постављању и подешавању савремене испитне опреме, припреми испитивања и самом испитивању перформанси два путничка возила и њиховог понашања на путу. За испитивање је коришћено возило BMW 325i Војне академије, као и возило BMW 650i, које је Машинском факултету у Београду донирано као наставно средство.

Осим врхунских перформанси убрзања и успорења, студенти су могли да сагледају и понашање возила у сложеним условима нагле промене правца при већим брзинама, као и демонстрацију савремених безбедносних система на возилу и система који помажу возачу, као што је систем аутоматског паркирања.

Јединствен амбијент писте аеродрома Батајница показала се као савршено место за извођење предметне вежбе, оценио је у изјави за сајт МФ  проф. др Иван Благојевић са Катедре за моторна возила Машинског факултета у Београду.   Захваливши колегама,  проф. др Славку Муждеки и потпуковнику доц. др Александру Гркићу са Војне академије, проф. Благојевић је изразио наду  да ће предметне вежбе постати традиција две високошколске установе.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.