Машински факултет и Министарство рада потписали Протокол о волонтирању

фото: Министарство РЗСБП

Машински факултет Универзитета у Београду један је од 10 факултета који су са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања РС потписали Протокол о сарадњи на реализацији програма волонтирања.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је у петак, 9. марта Протокол о волонтирању са деканима Машинског факултета, Технолошко – металуршког факултета, Филозофског факултета и Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду, Правног факултета, Филозофског факултета и Факултета заштите на раду Универзитета у Нишу, Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, Државног универзитета у Новом Пазару и Високе школе струковних студија за криминалистику и безбедност Ниш.

„Претходни програм волонтирања, који је реализован од августа 2017 са  два београдска факултета, показао се као практичан  и користан не само за волонтере – студенте већ и за запослене и то је један разлога да пројекат проширимо са факултетима из целе Србије. Дајемо пример другим државним институцијама и младим људима да кроз волонтирање стекну прва искуства у пословима за која се образују али и могућност да се запосле“, изјавио је министар Ђорђевић.

Декани свих факултета захвалили су министру Ђорђевићу и Министарству на прилици коју су пружили студентима из Србије, који ће кроз волонтирање стећи нова знања и прилику за запослење. Како кажу, студентима који желе да стичу знања и у пракси, треба свакако дати шансу да пронађу себе у пословима којима планирају да се баве и за које се образују.

(Извор: Министарство РЗБСП)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.