Београдски дани инжењера – EBEC Challangе 

Једанаесто издање манифестације Београдски дани инжењера – EBEC Challange званично је отворено у четвртак, 8. марта у Свечаној сали Машинског факултета у Београду. Отварању су присуствовали представници Универзитета у Београду, компанија, као  и учесници такмичења EBEC Challenge Београд.

Поздрављајући присутне, председник Савета МФ, проф. др Александар Јововић указао је на значај неформалног образовања које студенти добијају кроз овакве пројекте. Главни организатор пројекта Петар Стевановић истакао је колико су тимски дух и заједништво важни при организовању оваквих пројеката, а председник организације, Стефан Вукомановић, представио је све пројекте које БЕСТ Београд организује.

Београдске дане инжењера већ једанаест година организује Удружење студената технике Европе – БЕСТ Београд. У склопу овог догађаја, одржава се и EBEC Challange, локална рунда Европског БЕСТ инжењерског такмичења, које се одвија на локалном и регионалном нивоу. Такмичење је намењено студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета који желе да у две категорије такмичења Тимски дизајн и Студија случаја, ставе на тест своје знање и идеје.

Такмичари ће покушати да реше два различита типа инжењерских проблема – пројектовање и конструисање прототипа уређаја задате намене, односно пословни проблем где ће корстити знања из области инжењерства и менаџмента. Победници такмичења отпутоваће на регионалну рунду такмичења, која ће се ове године одржати у Нишу.

Поред локалне рунде EBEC Challange такмичења, на данима пројекта одржавају се радионице и радионице за усавршавање личних вештина и Сајам науке. Циљ Београдских дана инжењера је да студентима пруже шансу и мотивацију да направе прве кораке у свету инжењерских проблема, и кроз решавање задатака развију њихов тимски дух, креативност и флексибилност.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.