Пети Kонгрес студената технике 2018  од 15. до 18. марта на Златибору

Савез студената Машинског факултета у сарадњи са Савезом студената Рударско геолошког факултета организује пети Конгрес студената технике на тему „Потенцијал савремених информационих технологија“. Конгрес ће се одржати од 15 – 18.марта у Конгресном центру Ратко Митровић на Златибору. Циљ Конгреса је подизање свести студената техничких факултета о значају различитих аспеката енергетског, информационог и геолошког потенцијала за напредак и развој нове технологије.   Конгрес такође има за циљ информисање, едуковање и умрежавање младих који ће у будућности моћи да стечена знања примене  у перспективним занимањима на којима се заснива напредак привреде Републике Србије.

О свим актуелним и значајним темама учеснике ће упознати, кроз низ предавања и радионица, професори Машинског, Рударско-Геолошког факултета као и остали професори Београдског Универзитета, представници Министарства рударства и енергетике и представници водећих компанија из ове области. Међу предавачима са  Машинског факултета су доц. др Емил Вег, доц. др Огњен Пековић, доц. др Горан Воротовић. Предавања ће одржати и представници компанија Горење, Атлантик групе и многи други.

Конгрес студената технике је основан је 2014. године са циљем да промовише техничке науке и истовремено окупи студенте техничких факултета у Србији како би проширили и стекли нова знања из области, која у будућности могу да буду од великог значаја за развој и унапређење привреде Републике Србије. Конгрес такође има за циљ информисање, едуковање и умрежавање младих који ће у будућности моћи да стечена знања примене  у перспективним занимањима на којима се заснива напредак привреде Републике Србије.

У складу са водећим светским трендовима на пољу разних технологија, поред едукативних предавања, учесници конгреса имали су прилику  да виде како се на практичан начин  примењују савремене технологије. Као предавачи, радо су се одазивали  стручњаци из ресорних министарстава, еминентни професори Универзитета као и представници најуспешнијих компанија.  Концепт скупа, који подразумева разматрање најактуелних тема из техничко-технолошких наука привукао је велики број факултета – учесника Конгреса, који из године у годину расте.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.