Промоција PLC+ Challange 2018  – среда, 7. март

Промоција регионалног такмичења  из аутоматике – PLC+ Challange 2018, биће одржана у среду, 7. марта,  у периоду од 11 до 13 часова у Заводу за аутоматско управљање Машинског факултета у Београду. Том приликом, представници компаније Сименс д.о.о Београд и Удружења студената електротехнике Европе – EESTEC Локални комитет Београд, који су и организатори такмичења, одржаће и кратку презентацију о стручној  радионици као пратећем делу PLC+ Challange 2018 и пропозицијама такмичења.

PLC+ је бесплатна стручна радионица кроз коју се стиче детаљнији увид у проблематику с којом се инжењери сусрећу у индустријској аутоматизацији. Радионица нуди могућност теоријске надоградње знања о раду с програмабилним логичким контролерима (PLC) те пружа могућност усавршавања на практичном задатку, с циљем  што боље припреме за рад у пословном окружењу.

PLC+ радионица се одржава у три земље – Србији, Хрватској и Словенији. У свакој од ових земаља постоји први круг радионице, усмерен на такмичаре из сваке земље појединачно и он се одржава независно од радионица у осталим земљама. Током првог круга, студенти који се пријаве имају прилику да слушају различита предавања о раду са PLC -овима и пословним приликама у овој области.

Предавања имају за циљ да подигну успешност и такмичарима олакшају решавање задатка.  Сви учесници имају рок од четири недеље да реше представљени задатак и предају свој рад. Након оцењивања првог дела такмичења, три најбоље екипе из сваке земље ће се такмичити у другом кругу. Други круг се састоји од новог задатка који ће бити прилагођен за потребе шире јавности јер ће се решења представљати на затварању такмичења.

У финалу прошлогодишњег  такмичења SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2017, тим студената Машинског факултета “MISS – Make it Simple and Smart”  је остварио изузетно запажене резултате и пласирао се у сам врх такмичења.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.