Београдски дани инжењера – EBEC Challange од 8. до 12. марта на МФ

Једанаесто издање манифестације Београдски дани инжењера – EBEC Challange одржаће се од 8. до 12. марта на Машинском факултету у Београду. Организатор манифестације је Удружење студената технике Европе – БЕСТ Београд.

У склопу овог догађаја, одржава се и EBEC Challange, локална рунда Европског БЕСТ инжењерског такмичења, које се одвија на локалном и регионалном нивоу. Такмичење је намењено студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета који желе да у две категорије такмичења Тимски дизајн и Студија случаја, ставе на тест своје знање и идеје.

Такмичари ће покушати да реше два различита типа инжењерских проблема – пројектовање и конструисање прототипа уређаја задате намене, односно пословни проблем где ће корстити знања из области инжењерства и менаџмента.

Регионална рунда такмичења одржаће се у Нишу, и њен задатак биће повезан са задацима осталих регионалних рунди такмичења, и усмерен ка решавању европског инжењерског проблема.

Поред локалне рунде EBEC Challange такмичења, на данима пројекта биће одржане и радионице за усавршавање личних вештина и Сајам науке. Циљ Београдских дана инжењера је да студентима пруже шансу и мотивацију да направе прве кораке у свету инжењерских проблема, и кроз решавање задатака развију њихов тимски дух, креативност и флексибилност.

Више информација о пројекту можете наћи на страници ebec.best.rs.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.