Стипендије Републике Кореје

Национални институт за међународно образовање при Министартву образовања Владе Републике Кореје расписао је конкурс за постдипломске студије у Републици Кореји за 2018. годину. Три држављанина Србије и један држављанин Црне Горе добиће државну стипендију Владе Републике Кореје за мастер и докторске студије, под називом  pod nazivom „2018 Korean Government Scholarship Program for GraduateDegrees“.  Рок за предају докумената Амбасади Републике Кореје у Београду јесте 15. Март 2018. Године.

Стипендија обухвата: повратну авионску карту, месечну стипендију у износу од 900 хиљада KRW, курс језика у року од годину дана, пуну школарину за мастер или докторске тудије, здравствено осигурање током боравка у Кореју, додатне бонусе за изузетно потигнуте резултате током студија.

Процес пријаве је подељен по фазама, од којих је прва фаза селекције у амбасади Републике Кореје у Србији, након чега пријаве преузима National Institute for International Education (NIIED), који даље врши селекцију одабраних студената. Дужина трајања целог програма је 3 године за мастер и 4 године за докторске студије.

Информације о потребној документацији, као и водич за пријаву можете погледати  на сајту Амбасаде Републике Кореје у Београду или на порталу Нај студент.

Попуњену документацију, односно пријаву за овај програм треба поднети Амбасади Републике Кореје најкасније до 15. Марта, на адресу Милоша Савчића 4, 11000 Београд. Списак кандидата који су прошли у други круг селекције, односно интервју у амасади, биће накнадно објављен, а интервју ће се одражати између 26. и 28. Марта. Настава на мастер и докторским студијама почиње у септембру 2018. Године.

Уколико имате додатних питања можете се обратити Амбасади Републике Кореје на мејл: koreaemb.rs@mofa.go.kr

Bookmark the permalink.

Comments are closed.