„Награде Веселина Лучића” за 2018. годину

По одлуци Задужбине Веселина Лучића , Универзитет у Београду је расписао конкурс за избор најбољег књижевног остварења наставника и сарадника на Универзитету у Београду и конкурс за најбоље научно остварење наставника и сарадника (Универзитета у Београду).

Први конкурс Задужбине Веселина Лучића за 2018. годину односи се на избор најбољег  научног остварења  наставника и сарадника Универзитета у Београду, објављеног у 2017. години.

На Конкурс се могу пријавити следећа научна остварења: монографија, поглавље у монографији и научни рад. Наведена научна остварења морају бити штампана код еминентног домаћег, односно страног издавача са две приложене рецензије.

Неће се узимати у разматрање зборници радова са научних скупова, као ни уџбеничка литература. Уз пријаву треба поднети шест примерка научног остварења, потврду о радном односу на Универзитету у Београду и кратку биографију.

Такође је расписан Конкурс за доделу Награде Веселин Лучић за најбоље књижевно остварење  остварење наставника и сарадника Универзитета у Београду, објављено у 2017. години.

Да би књижевно дело ушло у избор за Награду Веселин Лучић, мора задовољити следеће критеријуме: мора бити oстварење једног аутора, мора бити објављено као засебна монoграфија у најмање 300 примерака, са ЦИП записом и ISNB бројем; треба да има три табака –  48 страна и мора бити објављено први пут у 2017. години.

У избор могу ући само уметничка остварења: роман, збирка приповедака, збирка песама, драма, есеј, путопис, мемоари.

Уз пријаву треба поднети шест примерка књижевног остварења, потврду о радном односу на Универзитету у Београду и кратку биографију.

Награде оба конкурса, у нето износу од по 300.000,00 динара, доделиће се из средстава Задужбине Веселина Лучића.

Пријава на конкурсе траје од 26. фебруара 2018. године до 27. априла 2018. године.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1 са назнаком „За Конкурс Задужбине Веселина Лучића за најбоље научно остварење наставника и сарадника Универзитета у Београду“ или са назнаком: „За Конкурс Задужбине Веселина Лучића за најбоље књижевно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду“.

Избор најбољег научног остварења и најбољег књижевног остварења обавља жири који образује Одбор Задужбине. На основу предлога жирија Одбор Задужбине доноси коначну одлуку о додели награда.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.