Гост МФ: Жан Мишел Шателије из Биро Веритаса у Антверпену

Господин Жан Мишел Шателије, директор Управе за унутрашње пловне путеве Биро Веритаса у Антверпену, недавно је био гост Машинског факулетта у Београду, где је на редовном састанку Друштва бродограђевних инжењера одржао предавање на тему Green Energy for Inland Navigation VesselsNew development in propulsion mode using batteries, hydrogen and LNG with the relating class rules and statutory regulations“.

Том приликом, председник Савета МФ, проф. др Александар Јововић, уручио је господину Шателијеу Плакету Машинског факултета, која му је додељена поводом овогодишње прославе Дана факултета у октобру, а којој из оправданих разлога није могао да присуствује.

Управа за унутрашње пловне путеве Биро Веритаса у Антверпену и Катедра за бродоградњу МФ имају дугогодишњу  успешну сарадњу. Биро Веритаса на различите начине значајно помаже Катедри, а ове године били су међу најдарежљивијим спонзорима Међународне конференције о стабилитету брода, која је у јуну одржана у Београду. Осим тога, сваке године Биро Веритас организује и финансира тромесечни студијски боравак једног студента мастер или докторских студија Катедре за бродоградњу  у њиховој канцеларији у Антверпену.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.