Пехари, медаље, захвалнице због којиx су сви поносни

Када се знању и вештинама дода и тимски рад, успех је загарантован. То су потврдили студенти Машинског факултета који су на недавној 57.“ Машинијади“ у Будви, свом факултету и ове године донели титулу апсолутног победника.  За тај успех, како су истакли, велику захвалност дугују наставницима и асистентима који су их припремали за такмичење, као и руководству Факултета без чије подршке не би могли да отпутују на “Машинијаду”.

Репрезентација МФ је, у конкуреницији 12 машинских факултета са простора бивше СФРЈ, бриљирала не само у такмичењу у знању, него и у спортским надметањима и освојила прво место у обе категорије, због чега је заслужено понела титулу укупног победника „Машинијаде“.

Наставници и управа МФ не крију задовољство због постигунтог успеха својих студената. На свечаности која је тим поводом уприличена у Студентском клубу МФ, студенте је поздравио продекан за наставу, професор др Љубодаг Тановић.

Постигли сте одличан резултат, што се и очекивало када је реч о студентима МФ, рекао је проф. Тановић. Честитајући студентима освајање титуле укупног победника Машинијаде, он је указао да је студентска репрезентација освајањем првог места и у научним и у спортским дисциплинама на најбољи начин потврдила квалитет МФ. Ваши наставници су, истакао је, посебно поносни на то што сте током целог такмичења, својим резултатима, понашањем и држањем, на најдостојнији начин представљали Машински факултет.

Осврнувши се на вишедеценијску традицију МФ, продекан је нагласио  квалитет наставног процеса као један од најважнијих приоритета Факултета у наредном периоду. С тим у вези, он је изразио наду да ће успех са Машинијаде студентима бити подстрек и за одличне резултате у предстојећем јунско-јулском испитном року. Уколико се моја очекивања потврде, сматраћу да је Машинијада у потпуности испунила циљ, нагласио је проф. Тановић, поручивши студентима да су својим сјајним резултатима створили услове за још већу подршку упаве Факултета. године.

Успели смо да урадимо оно што смо и прижељкивали, да освојимо прво место и у знању и у спорту, поновимо прошлогодишњи успех и вратимо се са највећим пехаром, истакао је Сава Лукић, сада већ бивши председник  Спортског удружења студената “Машинац”. Он је још једном честитао такмичарима на постигнутом успеху и и захвалио се професорима који су, како је навео, студентима били велика подршка током целог такмичења. Посебно бих се захвалио управи Факултета, као и спозорима без чије подршке не бисмо могли да отпутујемо на Машинијаду, истакао је Лукић.

На овогодишњој “Машинијади” у Будви учествовало је више стотина студената машинских факултета из Словеније, РС, Федерације БиХ, Црне Горе, Србије…  Репрезентација београдског „Машинца“ ипак је била боља од колега са других факултета.

У такмичењу у знању освојили су прво место на такмичењу из термодинамике (Марија Орловић/Немања Јовановић), математике 1 (Урош Илић/Богдан Куљанин), математике 2 (Лука Миличић/ Ђорђе Рађеновић) и машинских елемената ( Милена Радовановић/ Радован Ђуровић). Студенти МФ постигли су зпажене резултате и у другим научним дисциплинама. Друго место из механике (Филип Маринковић и Матија Василев), четврто место из механике флуида (Иван Симоновић и Душан Стојановић), и пето место из отпорности материјала (Аднан и Алдин Бегановић). Постигнути резултати  обезбедили су им прво место у овој категорији такмичења.

Када је реч о спортском такмичењу,  женска селекција “Машинца” освојила је прво место у шаху, футсалу, кошарци и рукомету, треће место у стоном тенису и четврто место у одбојци. Њихове колеге бриљирали су у футсалу о након дужег времена освојили прво место у тој спортској дисциплини. , Мушка селкција МФ била је успешна и у осталим спортским такмичењима.  Укупни резултати остварени у спорту донели су им прво место у генералном пласману и у тој такмичарској  дисциплини.

Прослави титуле апсолутног победника 57. Машинијаде, на којој је одржана церемонија доделе пехара, медаља и захвалница, присустовали су учесници такмичења, професори, студенти и бројни пријатељи Машинског факултета.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.