Машинство и биомедицина – повезивање искуства из Чешке

laboratorijaМашинство и биомедицина – повезивање искуства из Чешке, назив је предавања на којем ће истраживачи из Централно-европског института за технологију (CEITEK ) из Брна говорити о својим искуствима у мултидисциплинарном приступу инжењерству и науци. Предавање, које организују Машински факулет у Београду и Иновациони центар Машинског факултета, биће одржано у уторак, 13. децембра у 10 часова у Свечаној Сали МФ.

Савремено инжењерство и научна истраживања су изразито мултидисциплинарни и укључују ангажовање стручњака из различитих области. Машински факултет и Иновациони центар МФ-а настоје да своје чланове, сараднике и студенте припреме за тај најсавременији приступ инжењерству и фундаменталној и примењеној науци.

О искуствима и начинима повезивања инжењерских дисциплина, технологије материјала и биомедицине говориће директор Централно-европског института за технологију. Двоје докторанада тог института освнуће се на најновија истраживања из области технологија напредних материјала, микрофлуидике и тзв. ”лабораторије на чипу” („lab on a chip“). Током предавања, гости из Чешке представиће и могућности за сарадњу и заједничко учествовање на међународним пројектима, као и опције за докторске студије студената из Србије на CEITEK институту.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.