Отворен конкурс за стручну праксу у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

prijem-2Актуелним конкурсом за обављање стручне праксе у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за студенте Машинског факултета у првом, од укупно три циклуса у овој школској години, предвиђено је 16 места. Позив за пријављивање студената, којима је стручна пракса обавезна, отворен је до 1. новембра 2016. године, а пријаве се подносе искључиво електронским путем на порталу www.studentskapraksa.com.

Организовање стручне праксе иницирао је Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду. Иницијативу је подржало Министарство за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру, што је потврђено потписивањем протокола о сарадњи са Универзитетом. На тај начин, у јавним предузећима и агенцијама у надлежности ресорног министарства омогућена је стручна пракса за 412 студената са 10 факултета. Преглед понуђених места можете погледати овде.

Програм праксе ће се реализовати у три циклуса у наредних годину дана, а само у првом циклусу, који ће трајати од 21. новембра до 20. фебруара, планирано је укупно 135 места.  Од тога, 16 места предвиђено је за студенте Машинског факултета.

Своја врата за студенте отвориле су “Железнице Србије”, “Путеви Србије”, Аеродром „Никола Тесла“, “Ер Србија”, Контрола летења Србије и Црне Горе, “Јат техника”, Институт за путеве, Саобраћајни институт ЦИП, као агенције и сектори унутар министарства.

На праксу се могу пријавити студенти Грађевинског, Саобраћајног, Машинског, Електротехничког, Технолошко-металуршког, Рударско-геолошког, Физичког и Правног факултета, Економског, Филолошког, Архитектонског и Факултета организационих наука Универзитета у Београду. Трајање праксе биће дефинисано за сваког студента у складу са захтевима одговарајућег студијског програма и у договору са супервизорима праксе из предузећа и установа које учествују у програму.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.