Почео први уписни рок на Машинцу

Први уписни рок на Машинском факултету у Београду почео је данас пријављивањем кандидата за полагање пријемног испита и упис у прву годину основних академских студија на једном, од укупно два понуђена студијска програма – Машинско инжењерство и Информационе технологије у машинству.

На студијском програму Информационе технологије у машинству, биће уписано 60 кандидата и то  20 буџетских и 40 самофинасирајућих, а на студијском програму  Машинско инжењерство предвиђено је да се упише 620 студената, од тога 520 буџетских и 100 финансирајућих.

Декан Машинског факултета у Београду, проф. др Владимир Поповић изјавио је, уочи предстојећег пријемног испита 25. и 26. јуна, да очекује да ће интересовање за упис на Машински факултет бити на нивоу прошле године, односно, око 1.000 кандидата на укупно 680 места. Будућим студентима је поручио да су одабрали праву професију и факултет који ће их научити новом начину размишљања и омогућити сигуран посао у земљи, као и добру зараду.

Последњих година је евидентан пораст интересовања младих за студије машинства. Томе у великој мери допринело континуирано прилагођавање студијских програма технолошким променама и потребама тржишта, као и добра политика државе која је омогућила бројне инвестиције и отварање великог броја радног места.

„Време у коме живимо је време инжењерства и то је чињеница која нам иде на руку. Задатак наше генерације професора и управе факултета је да све те могућности искористимо на прави начин. Перманентно радимо на унапређењу постојећих студијских програма, али и на развоју нових. Прилагођавамо се тржишту, али још више развоју нових технологија. Успешно сарађујемо с великим бројем домаћих и иностраних компанија у нашој земљи, што резултује квалитетом стручне праксе. Све то допринело је да Машински факултет буде у самом врху факултета у Србији,  када се као критеријум узме проценат запошљавања и квалитет послова које добијају студенти када заврше факултет. Зато је кључна порука будућим студентима да су направили добар избор“,  истакао је декан Машинског факултета.

Према календару уписа, пријављивање кандидата за полагање пријемног испита за оба студијска програма, као и предаја докумената, траје до 22. јуна, а затим их очекује пријемни испит из математике.  Будући студенти  који намеравају да упишу студијски програм Информационе технологије у машинству пријемни испит полажу у уторак, 25. јуна, а њихове колеге које се определе за студијски програм Машинско инжењерство пријемни полажу у среду, 26. јуна.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.