ЕДИТ 2024 – Летња регионална ИТ школа

Компанија Comtrade и ове године организује ЕДИТ летњу ИТ школу од 22. до 26. јула 2024. године. ЕДИТ је водећа летња регионална ИТ школа намењена студентима који желе да унапреде своје знање практичним искуством.

Учесници током 5 дана програма користе најновије технологије и алате, раде са признатим стручњацима на изазовним пројектима из стварног света и уче о најновијим ИТ трендовима, изазовима са којима се сусрећу ИТ професионалци и  тимском раду и сарадњи.

Пријаве за ЕДИТ 2024 су бесплатне и отворене су од 20. маја.

ПРОГРАМ #EDITworld24

Ове године, ЕДИТ се одржава у Србији, Босни и Херцеговини и Словенији, и биће хибридни догађај: рад на пројектима ће се изводити онлајн, док ће се студенти окупљати у главним градовима својих земаља за последње дане презентација, групних активности и забаве! Учесници ће радити у мешовитим, међународним тимовима, при чему ће сваки тим имати ментора који ће их водити кроз цео пројекат.

Можете одабрати један од два пројекта, односно теме креиране на основу савремених технологија и трендова унутар ИТ индустрије:

1) THE ADVANCING WORLD OF MICROSERVICE ARCHITECTURE

Прва тема овогодишњег ЕДИТ-а обрађује архитектуру микросервиса истражујући различите аспекте развоја микросервиса унутар оквира дистрибуираног система кроз унапређивање практичног ИТ пројекта. Током 5 дана програма научићете како да у потпуности искористите стек који се састоји од Angulara, TypeScript-a, .NET-a, C#-a i MS SQL-a. Признати стручњаци ће вас, заједно са другим полазницима, водити кроз задатак који подразумева побољшање пројекта креирањем додатних микросервиса и интегрисањем у систем. Циљ програма није само проширење знања и вештина у архитектури микросервиса и технологији контејнеризације, већ и развој апликације коришћењем микросервиса и Кафка-е за међусервисну комуникацију.

2) NEURAL LANGUAGE UNDERSTANDING (NLU) IN CHATBOT APPLICATIONS

Пријављивањем за другу тему добијате јединствену прилику да развијете своје Python, NLU i ML вештине. Имаћете могућност да одмах примените ваше новостечено знање и учествујете у креирању и побољшању цхатбот апликације заједно са реномираним ИТ стручњацима. Заједно ћете истражити развојно окружење Jupyter Notebook-a и популарних Python IDE-ова попут PyCharm-a i Visual Studio Code-a. Такође, на нашем програму ћете научити доста о тимском раду и сарадњи. Фокусирање на агилне методологије попут SCRUM-a или Kanbana омогућиће вам лако управљање циклусом развоја и имплементације NLP модела.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.