Прича о Јелици Пешић, дипломцу Машинског факлтета, сада инжењерки у ХЕ „Бистрица“

Дневни лист ПОЛИТИКА у свом празничном издању доноси причу о Јелици Пешић, инжењерки из Нове Вароши, најбољем студенту хидроенергетике на Машинском факултету у Београду у својој генерацији, која је након завршених студија решила да стечено знање врати у свој град.

Јелицa је мастер студије завршила са просечном оценом 9.95. За успех остварен током студија награђивана је похвалом Машинског факултета која се сваке године додељује студентима са просечном оценом преко 9,50, а њен завршни рад на основним академским студијама на тему „Анализа параметара обртног кола Пелтон турбине кућног агрегата у хидроелектрани „Бистрица“, награђен је „Теслином наградом за стваралаштво младих“ у школској 2020/21. години.

После дипломирања каријеру инжењера је наставила у „Електропривреди Србије” и то баш у хидроелектрани „Бистрица“. За то су, како каже, пресудили добри услови за рад“, наводи, између осталог, ПОЛИТИКА.

Ово је само један од бројних позитивних примера и можда најбољи одговор на питање због чега је Машински факултет последњих година све популарнији међу младима. Истовремено је и потврда да  диплома Машинског факултета студентима омогућава сигуран посао и развој на професионалом плану у својој земљи. Цео текст можете да прочитате ОВДЕ.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.