Такмичари: Себе видимо на Машинском факултету

Обласно такмичење машинских школа у статици, компјутерског графици и 3Д моделовању је веома значајно за Машински факултет, јер су студије машинства нормални след школовања за већину талентованих ученика. Да су њихове амбиције усмерене према Машинском факултету потврђују нам и сами учесници такмичења.

Најбољи у 3Д моделирању Никола Јовановић, ученик IV године Политехнике – школе за нове технологије не крије задовољство због високог пласмана, а речи захвалности упућује како својим професорима који су га припремали за такмичење, тако и Машинском факултету на доброј организацији такмичења. Првопласирани у компјутерској графици, Павле Ђоновић ученик другог разреда Политехнике-школе за нове технологије такође има амбицију да школовање настави на Машинском факулету. Он је веома задовољан организацијом такмичења, посебно задацима који су, како каже, били прави изазов. Лука Четник ученик другог разреда Ваздухопловне академије освојио је прво место у статици. Према његовим речима ово такмичење било је прилика да се покаже знање стечено у школи, а самим тим и успех школа и наставника који су децу припремали за такмичење. Марија Мајсторовић из Политехнике –школе за нове технологије није међу првопласиранима, али је заузела шесто место из компјутерске графике. Њена амбиција је такође Машински факултет, за који каже да је нормалан наставак школовања за све ученике њене школе.

Професор др Марко Милош, председник Комисије за маркетинг Машинског факултета, задужен за организацију и спровођење Обласног такмичења ученика машинских школа, овогодишње такмичење оцењује изванредним, што показују резултати првопласираних који су се издвојили великим бројем бодова. С друге стране, додао је он, резултати показују и да су школе заиста радиле на образовању и припреми својих ученика и да та деца имају добру основу за наставак школовања на Машинском факултету.

Према речима професора Милоша, чињеница да постоји једна велика популација средњошколаца која жели да учествује на овим такмичењима, је добар поглед у будућност. С обзиром да је реч о најбољим ученицима техничких школа, организација оваквог такмичења представља један вид промоције Машинског факултета. Што смо ми бољи домаћини то је већа могућност да се та деца, поред неког свог афинитета определе да школовање наставе на нашем факултету. Гледајући годинама уназад та деца заиста и уписују Машински факултет, закључио је професор Марко Милош.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.