Још једна успешна акција добровољног давалаштва крви на Машинском факултету

Под слоганом “Даруј крв и покажи хуманост на делу” студенти Машинског факултета у Београду организовали су још једну успешну акцију добровољног давалаштва крви и показали зашто је Машински факултет нослилац титуле најхуманијег факултета на Универзитету у Београду.

Током акције, која је трајала од 10 до 16 часова прикупљено је 71 јединица крви. Међу даваоцима, било је и 17 девојака, а 28 давалаца је први пут дало крв. У овој хуманој мисији учествовали су и професори, као и ненаставно особље Машинског факултета.

Ово је трећа по реду акција добровољног давања крви на Машинском факултету  у школској 2023/2024. години. Акцију традиционално организују Студентски парламент и Савез студената Машинског факултета у сарадњи са управом факултета и Институтом за трансфузију Републике Србијеа поред студената.

Студенти Машинског факултета имају веома високо развијену свест о значају хуманитарног и друштвено одговорног рада. У новембру прошле године Факултет је добио признање Института за трансфузију Републике Србије за најхуманији факултет Универзитета у Београду у школској 2022/2023. години, не само због укупног броја донираних јединица крви, него и за активности на ширењу свести о значају добровољног давалаштва међу студентском популацијом.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.