Грундфос Србија: Прилика за професионални развој и сигурну каријеру

Сваки експерт је некада био почетник, а компанија Грундфос Србија студентима даје могућност да знања стечена током студија на најбољи начин надограде и примене у реалном радном окружењу, кроз стручну праксу и менторски рад са врхунским стручњацима,  речено је на презентацији ове компаније која је одржана у уторак, 19. марта, у Свечаној сали Машинског факултета.

У име Машинског факултета, представнике компаније Грундфос Србија и бројне студенте поздравила је др Божица Бојовић, ванредни професор на Катедри за производно машинство и координатор стручне праксе на Машинском факултету.  Током презентације, будући инжењери имали су прилику да се упознају са пословањем Грундфосове фабрике у Инђији, њеном производњом и услугама које пружа у Србији, као и могућностима да после дипломирања професионалну каријеру наставе и граде у тој  компанији, која у нашој земљи послује од 2009. године.

Компанија „Грундфос“ је светски лидер у производњи пумпи, а њено пословање усмерно је на креирање иновативних решења за глобалне изазове, као што су климатске промене и водоснабдевање, а самим тим и на константном побољшању квалитета живота људи.  Тренутно броји око  19.000 запослених у више од 60 земаља.

О историјату и развоју  ове данске компаније, чија годишња производња износи више од 16 милиона пумпних јединица, студенте је упознао Давор Брчић, Senior Continuous Improvement Specialist у Грундфосу. „Грундфос је водећа компанија у производњи циркулационих пумпи за грејање, као и решења за водоснабдевање и третман отпадних вода. Поред тога, производи и  електричне моторе за пумпе, као и електричне моторе за одвојену трговину, а развија и продаје електронику за управљање пумпама и другим системима“, навео је господин Брчић.

Одрживост, отвореност, независност, патнерство, амбициозност и окренутост ка људима су основне вредности Грудфосовог пословања. Одрживост је у срцу компаније. Производи које развијају, дизајнирају и продају, као и простор у коме раде направљени су по највишим стандардима енергетске ефикасности.

Компанија Грундфос Србија је сертификована као Top Employer у Србији за 2023. и 2024. годину.  Ово престижно признање које додељује Top Employers Institute најбоља је потврда да Грундфос живи своје вредности. „Брига о људима нам је на првом месту и зато континуирано радимо на томе да усавршимо процесе који се тичу раста и развоја наших запослених. Top Employer сертификат указује на наш уложени труд и напор у стварању позитивног и здравог радног окружења. Посвећени смо томе да запослени имају најбоље могуће искуство са нама док граде себе и своју професионалну каријеру“, истакао је Брчић.

Грундфос у Србији послује кроз три пословне јединице: фабрику Инђији, Иновационо-технолошки центар и продајну канцеларију у Београду. Фабрика у Инђији има 40 производних линија и више од 850 запослених. Годишње произведе више од 4 милиона пумпних јединица и представља трећи по величини производни погон Грундфос -а у свету. У фабрици се производе и други производи који се уграђују у крајње производе или испоручују другим „Грундфос“ фабрикама или сервисима као резервни делови.

О програму стручне праксе, која је студентима омогућава да у реалном радном окружењу унапреде своја академска знања и вештине и истраже своје могућности и афинитете у будућем професионалном раду, говорила је  Мирјана Барићак,  HR Recruite.

„Пракса у Грундфосу обично траје 5-6 месеци, али може трајати и краће. Реч је о плаћеној пракси, током које сваки практикант добија свог ментора, а радно време можете да прилагодите својим обавезама на факултету“, навела је она.  Оно што је посебно значајно за младе академце јесте чињеница да кроз праксу у Грундфосу добијају  да учествују у реалним пројектима или асистирају у решавању дневних задатака. Поред тога, студенти могу да реализују праксу и кроз решавање студије случаја који се односи на одређени изазов од значаја и за саму компанију, као и да добију помоћ при изради завршних и мастер радова.

Студенти Машинског факултета заинтересовани за праксу могу да пошаљу свој CV на e-mail адресу: grundfoscareerserbia@grundfos.com.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.