Машински факултет посетили представници Развојног центра јапанског Mitsubishiа

Машински факултет су почетком фебруара посетили представници Развојног центра јапанске фирме Mitsubishi Heavy Industries, г. Satoshi Yamashita, шеф развоја турбокомпресора и г. Yuji Koike, развојни инжењер у Истраживачком-развојном центру „Takasago“.

Представнике Mitsubishia примио је декан Машинског факултета проф. др Владимир Поповић, заједно са  продеканом за научно-истраживачки рад проф. др Драгославом Стојиљковић,  а састанку је присуствовао и проф. др Милан Петровић, руководилац Лабораторије за топлотне турбомашине, који је био домаћин колегама из Јапана.

После разговора у Деканату, одржан је и састанак са сарадницима Лабораторије за топлотне турбомашине који у оквиру пројекта Development of a System for Aerodynamic Design and Flow Analysis of Axial Compressors развијају нове моделе аеродизајна турбокомпресора за ову компанију. Гостима су приказани резултати овог пројекта који је започет 2021. године, а сада се успешно завршава његова друга фаза.

Са представницима Mitsubishiа се разговарало и о програму нових истраживања на развоју кључних технологија из области топлотних турбомашина које ће Машински факултет  у наредним годинама спровести за ову јапанску фирму.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.