Делегација Машинског факултета посетила Технички универзитет у Грацу

Делегација Машинског факултета  посетила је Технички универзитет у Грацу у периоду од 28. новембра до 01. децембра 2023. године.

Делегацију Машинског факултета примили су проф. др Хорст Бишоф, ректор, проф. др Стефан Форбах, проректор Техничког универзитета у Грацу, проф. др Франц Хас, декан,  проф. др Томас Хохраинер, декан за наставу Факултета за машинство и економске науке у саставу тог универзитета, ван. проф. др Вања Суботић, заменик руководиоца Института за термотехнику и мр Патриција Гац, алумни клуб Техничког универзитета у Грацу.  Делегацију Машинског факултета сачињавали су проф. др Владимир Поповић, декан, проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан, проф. др Живана Јаковљевић, продекан, проф.  др Маја Тодоровић, продекан, проф. др Ненад Зрнић, директор Иновационог центра, као и проф. др Весна Спасојевић Бркић, проф. др Владимир Буљак и проф. др Александар Ћоћић.

Делегација Машинског факултета је током боравка обишла лабораторије Факултета за машинство и економске науке и упознала се са активностима које се односе на научно-истраживачки рад, као и пројектима који се реализују за потребе привреде.

На састанку су представљене најважније наставне и научно-истраживачке активности Машинског факултета, а саговорници су се сагласили да постоје велике могућности и обострани интерес за успостављање ближе сарадње Машинског факулета у Београду са Факултетом за машинство и економске науке у Грацу и његовим научно-истраживачким институтима.

У оквиру посете, одржана је и презентација на  којој су представљени структура  образовног и научно-истраживачког рада на Техничком универзитету у Грацу и Факултету за машинство и економске науке, а своје образовне и истраживачке потенцијале представили су чланови делегације Машинског факултета Универзитета у Београду. На основу презентација и разговора који су вођени приликом посете, закључено је да постоје могућност за сарадњу у оквиру реализације докторских студија и израде докторских дисертација и учешћа на заједничким научно-истраживачким пројектима.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.