Пројекат SmartMiner: Позив заинтересованим странама да се укључе у пројекат

У оквиру Зеленог програма сарадње науке и привреде Фонда за науку Републике Србије, Mашински факултет реализује пројекат „Support Systems for Smart, Ergonomic and Sustainable Mining Machinery WorkplacesSmartMiner“, којим руководи проф. др Весна Спасојевић Бркић са Катедре за индустријско инжењерство.

„Пројекат SmartMiner је фокусиран на решавање актуелних проблема у рударској индустрији и предлаже заокрет парадигме ка инжењерству усмереном на људе и податке, кроз усклађивање људских и организационих фактора, зависно од нивоа неопходне дигитализације и аутоматизације“, каже проф. Спасојевић-Бркић.

Истиче да је пројекат заснован на потребама индустрије и да нуди низ користи за све заинтересоване стране, “са човеком” у центру иновација, технолошке трансформације и индустријске аутоматизације.

„Такав приступ доноси доноси бенефите почев од “здравијег и ефикаснијег” руковаоца, до стварања срећнијег, задовољнијег и продуктивнијег друштва. Зато је веома важно да се у пројекат укључе сви релевантни чиниоци у области рударске индустрије“, наглашава проф. Спасојевић Бркић.

Тим поводом, пројекат SmartMiner организује прву у низу радионица, која ће бити одржана  3. и 4. октобра 2023. године, у сали 514 Машинског факултета у Београду.

Радионица је намењена свим релевантним заинтересованим странама у области рударске индустрије, који су фокусирани на доношење одлука и праксу евалуације у области пројекта. (Више информација о самој радионици, као и агенда и пријава за радионицу која се одржава у хибридном формату налазе се на следећем линку: https://lnkd.in/d-_Xr3Jm)

У оквиру радионицe биће одржана и предавања проф. др Екарда Хелмерса, редовног професора Универзитета примењених наука у Триру (Umwelt Campus Birkenfeld), Немачка.

Проф. Хелмерс је један од водећих стручњака у области животне средине и одрживог развоја, чији се рад фокусира на утицај животне средине и оцену животног циклуса, одрживу мобилност, електрична возила, угљенични отисак, одрживе универзитете и едукацију за одрживи развој.

БИОГРАФИЈА проф.др Екарда Хелмерса

Bookmark the permalink.

Comments are closed.