Делегација Института за механику Универзитета Ломоносов на Машинском факултету – понедељак, 03. јул, сала 211, од 09 до 13 часова

Делегација Института за механику Московског државног универзитета Ломоносов, коју предводи директор, проф. др Дмитрий Георгиевский, долази у вишедневну посету Србији, где ће учествовати у раду  Деветог међународног конгреса Српског друштва за механику  и Минисимпозијум из турбуленције , од  5. до 8. јула 2023. године у Врњачкој Бањи.

У оквиру посете нашој земљи, руска научна делегација посетиће и Машински факултет Универзитета у Београду, где ће са руководством факултета поптисати уговор о сарадњи, а затим одржати и заједничка предавања са младим докторантима Машинског факултета.

Церемонија потписивања Уговора о сарадњи између Машинског факултета и Института за механику Универзитета Ломоносов, као и заједничка предавања биће одржани у понедељак, 3. јула,  у Свечаној сали  (211/II) у периоду од 09.00 до 13.00 часова.

Скуп ће отворити декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић, а учеснике ће поздравити органзатор скупа, проф. др Ђорђе Чантрак, шеф Катедре за хидрауличне машине и енергетске системе Машинског факултета, као и директор Института за Механику, проф. др  Дмитрий Георгиевский.

Радни део скупа отвориће предавање проф. др Марата Досаева на тему „Вибрациони робот са замајцем и дебалансом“, а затим ћепроф. др Николай Никитин представити Лабораторију за општу аеродинамику Института за механику, док ће др  Юрий Селюцкий говорити на тему Динамика двоструког аеродинамичког клатна.

После излгања руских истраживача радове ће представити и докторанти Машинског факултета, Милица Милић, која ће одржати предавање на тему „ Развој и производња композитних беспилотних летелица“, а затим ће Лазар Лечић говорити на тему „Истраживање турбулентних структура у обртном колу и на потису аксијалних турбомашина“, Драгољуб Тановић ће представити рад на тему „Прорачун и експериментално испитивање перформанси мале ветротурбине“, док ће Лука Миличић излагати на тему „Допринос истраживању проблема оптималног управљања у системима вођених ракета“.

После предавања предвиђен је разговор руских истраживача са наставницима и истраживачима Машинског факултета о могућим видовима сарадње, као и обилазак лаобраторија факултета, након чега ће бити одржана и церемонија потписивања уговора о сарадњи.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.