Велико интересовање младих за ваздухопловно инжењерство

Да је ваздухопловство једна од најатрактивнијих дисциплина машинског инжењерства међу младима, потврдила су и “Отворена врата” Катедре за ваздухопловство, која је у четвртак, 18. маја, угостила велики број студената завршних година основних академских студија на Машинском факултету , као и будуће бруцошe.

Младим колегама добродошлицу су пожелели наставници и асистенти Катедре за ваздухопловство, који су их детаљније увели у свет ваздухопловства и пројектовања авиона, беспилотних летелица, млазних и ракетних мотора, хеликоптера, једрилица и других објеката.

Будући ваздухопловни инжењери имали су и прилику да сазнају нешто више о самој катедри, њеном историјату, тренутним активностима и посете лабораторије у њеном саставу. Посебну пажњу посетилаца привукао је Аеротунел –  најстарија и највећа лабораторија за различита испитивања аеродинамичких струјања, изграђена давне 1956. године и то две године пре него што је основана НАСА.

Катедра за ваздухопловство једна је од најстаријих на Машинском факултету и јединствена је у земљи и региону. Од 1931. године, када је на Техничком факултету Универзитета у Београду основана Катедра за аеронаутику, до сада је на овој катедри је образовано више од 3000 ваздухопловних стручњака, тражених и у земљи и у свету.

Ваздухопловство је једна од 25 катедри на Машинском факултету, а обрзовање ваздухопловних инжењера спроводи на свим нивоима студија – основним, мастер и докторским студијама. Ова инжењерска дисциплина у себи интегрише велики број различитих научних области. Пратећи савремене технолошке трендове, који подразумевају знање и искуство у области информационих технологија, Катедра за ваздухопловство, поред образовања ваздухопловних стручњака на Модулу за ваздухопловство, образује и стручњаке у области информационих технологија на Модулу – Машинство и информационе технологије.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.