Стручно предавање „Арматура и цевоводи“ за студенте Термотехнике

Представник компаније Термомеханика, мр Владимир Илић, дипл.инж.маш., одржао је веома посећено предавање студентима мастер студија на Модулу за термотехнику, на тему “Арматура и цевоводи”. За студенте прве годинe мастера, који слушају предмет Цевни водови, као и студенте завршне године на овом модулу, то је била прилика да се упознају са новинама у овој области термотехнике.

Први део предавања господина Илића био је посвећен теоријским основама, а затим је својим младим колегама представио основне типове арматуре и њихову примену. У практичном делу предавања је на изабраним примерима инсталације са воденом паром објаснио који су то критеријуми о којима је потребно водити рачуна при пројектовању, као и како се врши избор одређених елемената цевовода.

Студенти су имали прилику да се упознају и са широком лепезом производа фирме ARI-Armaturen, произвођачем ове врсте опреме, као и програмом MyValve који значајно олакшава прорачуне и избор одговарајућих делова инсталације. Такође, могли су и уживо да погледају велики број различитих типова арматуре, као и демонстрацију рада вентила са пнеуматским и моторним погоном.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.