Студенти Машинског факултета у акцији: Добровољно давање крви

Под слоганом „Дарујте крв, поклоните живот“, студенти Машинског факултета у Београду организовали су још једну у низу традиционалну акцију добровољног давалаштва крви.  Ова хуманитарна акција је одржана 22. марта у организацији Студентског парламента и Савеза студената Машинског факултета и Инстиута за трансфузију крви Републике Србије, а том приликом прикупљенe су 72 јединице крви.

„Дуго смо ишчекивали ову акцију, с обзиром да смо је последњи пут одржали 2019. године, непосредно пре избијања пандемије корона вирусом. Веома смо поносни због великог одзива који је премашио очекиваних 50 давалаца, а у акцији су поред студената учествовали и професори, као и ненаставно особље Машинског факултета. Сви капацитети су били попуњени због чега многи добровољни даваоци нису успели да дају крв. Таквим одзивом успели смо да скупимо 72 јединице крви, а Машински факултет је постао факултет  са највише прикупљених јединица крви на Унивезитету у Београду“, истакао је сумирајући утиске Алекса Остојић, председник Студентског парламента Машинског факултета.

Због великог интересовања, до краја семестра биће одржана још једна акција добровољног давалаштва. До избијања пандемије корона вируса, на сваком факултету Унивезитета у Београду организоване су две акције добровољног давања крви током школске године. Наставно-научна већа подржавају ове актвности, што у великој мери олакшава хуманитарни рад студената и доприноси успешности акција.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.