Треће место за Машинце на Интернационалној олимпијади у ковању

Бојана Спасојевић, студенткиња мастер студија са Катедре за производно машинство Машинског фаултета у Београду, освојила је треће место на онлајн Интернационалној студентској олимпијади у ковању у топлом стању.

Организатор овог такмичења, на којем је учествовало 159 студената са машинских факултета из 12 земаља је „QForm Group“. Такмичари су радили задатке на едукационим верзијама софтвера за симулацију и оптимизацију процеса пластичног деформисања метала QForm.

Бојана је претходно освојила прво место на националном такмичењу, што је и квалификовало за бодовање на интернационалном нивоу, на ком је заузела високо треће место.

Поред Бојане, за такмичење су се вредно припремали и студенти Томић Стефан, Ћосић Немања, Шпињо Растко, уз велику подршку наставника, проф. др Михајла Поповића и доц. др Милоша Пјевића.

Интернационална олимпијада у ковању одржана је 14. маја 2022. године. За помоћ у организацији овог онлајн догађаја на Машинском факултету, организатор је доделио посебне захвалнице декану, проф. др Владимиру Поповићу, шефу Катедре за производно машинство, проф. др Бојану Бабићу, као и проф. др Михајлу Поповићу и доц. др Милошу Пјевићу, као непосредним организаторима такмичења.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.