Машински факултет угостио будуће бруцоше

Ученици Пете Београдске гимназије и Саобраћајно-техничке школе из Земуна посетили су Машински факултет у Београду, где су имали прилику да се ближе упознају са студијским програмима и организацијом наставе на факултету, као и са условима за упис и полагање пријемног испита, који их очекују у јуну наредне године.

Након презентације студија, коју је одржао проф. др Зоран Стаменић, будући бруцоши су обишли и неке од лабораторија и центара на факултету.

У пратњи старијих колега, представника Студентског парламента и Савеза студената Машинског факултета, посетили су Центар за хидрауличне машине и енергетске системе, где су их срдачно дочекали професори, др Ђорђе Чантрак и др Дејан Илић.

У разговору с Лазаром Матијашевићем, асистентом на Катедри за производно машинство, сазнали су најбитније информације истраживачким активностима Лабораторије за кибернетику и мехатронске системе – CMSysLab.

Након обиласка лабораторија, посетили су и Аеротунел „Мирослав Ненадовић“ у оквиру Катедре за ваздухопловство, где се обављају испитивања аеродинамичких перформанси модела авиона, аутомобила, возова, мостова, зграда и слично.

“Будуће колеге и колегинице су веома задовољни посетом, као и њихови наставници. Један од главних утисака је чињеница да су “из прве” руке могли да сазнају све што их интересује у вези студија, али и о могућностима које Машински факултет отвара на професионалном плану”, рекао је сумирајући утиске, председник Студентског парламента Машинског факултета Алекса Остојић.

Посета београдских средњошколаца организована је прошлог четвртка, у оквиру дводневне манифестације “Отворена врата Машинског факултета”, када је одржан и веома посећен Сајам пракси и запослења. Скуп су организовали Савез студената Машинског факултета и студенти окупљени око платформе СтудЕНТЕР, уз велику подршку управе Машинског факултета.

(Извор: Машински факултет)

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.