Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић

Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић омогућава студентима и младим дипломцима из Србије да стекну прво радно искуство у водећим компанијама у Немачкој.

Програм је покренут 2004. године под покровитељством немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (BMZ) и компанија учесница у Програму, а на иницијативу Одбора немачке привреде за Источну Европу (OAOAV). Програм спроводи Немачко друштво за међународну сарадњу (GIZ), а имплементира Одбор немачке привреде за Источну Европу, у сарадњи са Фондацијом др Зоран Ђинђић.

Протеклих 19 година, више од  940 студената и младих дипломаца провело је од три до шест месеци у некој од немачких компанија, где су имали прилику да се упознају са њиховом организацијом, пословним процесима и функционисањем, као и да прошире знања стечена током студија. Многи од њих данас раде у својим матичним земљама где доприносе даљем развоју нашег региона. По повратку у матичну земљу, стипендисти постају део регионалне алумни мреже где се стално усавршавају у складу са потребама локалног тржишта рада.

Пријаве трају до 16. новембра, а додатне информације о Програму и начину пријављивања можете пронаћи на веб-сајту: www.stipendienprogramm.org.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.