Проф. др Владимир Поповић добитник Повеље Града Ужица

Проф. др Владимир Поповић, декан Машинског факултета Универзитета у Београду, добитник је овогодишње Повеље града Ужица која се додељује за заслуге и дела која доприносе укупном развоју града. Ово високо признање, професору Поповићу је уручено на Свечаној седници Скупштине града, која је одржана 7. октобра у Народном позоришту у Ужицу.

Повеља града Ужица представља највише градско признање које се додељује заслужним појединицима и организацијама поводом 9. октобра, Дана града Ужица и у рангу је награде за животно дело. Дан града се обележава су знак сећања на датум, када је давне 1329. године, име града Ужица први пут поменуто у Дубровачким списима.

Професор Поповић је пореклом Ужичанин, где је завршио Основну школу „Душан Јерковић“, а затим и Ужичку гимназију, једну од најстаријих просветних институција у Србији, која је основана, још давне, 1839. године. За ово изузетно признање предложило га је Удружење Ужичана у Београду.

Повељу града Ужица је 2018. године добио и проф. Зоран Ненадић, алумниста Машинског факултета у Београду који је дипломирао на Катедри за аутоматско управљање, а данас је изузетно успешан професор на Универзитету Калифорнија – Ирвајн и шеф је Департмана за биомедицинско инжењерство.

Међу досадашњим добитницима Повеље су и фудбалски тренер Радомир Антић, режисер Предраг Антонијевић, новинар Бранко Станковић, лекар проф. др Даница Грујичић, министар Никола Селаковић, композитор Жарко Петровић, привредник Владета Марјановић, трубач Дејан Петровић и многи други.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.