Отворен конкурс за Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић 2023

Програм стипендија немачке привреде Зоран Ђинђић (www.stipendienprogramm.org) омогућава студентима и младим дипломцима из Србије да стекну прво радно искуство у водећим компанијама у Немачкој.

Програм је покренут 2004. године под покровитељством немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (BMZ) и компанија учесница у Програму, а на иницијативу Одбора немачке привреде за Источну Европу (OAOAV). Програм спроводи Немачко друштво за међународну сарадњу (GIZ), а имплементира Одбор немачке привреде за Источну Европу, у сарадњи са Фондацијом др Зоран Ђинђић.

Протеклих 19 година, више од  940 студената и младих дипломаца провело је од три до шест месеци у некој од немачких компанија, где су имали прилику да се упознају са њиховом организацијом, пословним процесима и функционисањем, као и да прошире знања стечена током студија и примене их у пракси, како би касније то искуство пренели кроз своје будуће радно ангажовање и у Србију.

Следећа генерација стипендиста започеће своје праксе у Немачкој  следећег лета. Позив за пријављивање отворен  је 1. октобра  и траје до 16. новембра 2022. године. Пријаве се шаљу путем званичне интернет странице: www.stipendienprogramm.org.

Право учешћа у Програму имају студенти уписани у најмање пети семестар основних студија, студенти који су на мастер или докторским студијама и они који су завршили неки од нивоа студија (основне, мастер или докторске) након 1. јануара 2022. године. У тренутку аплицирања, кандидати не би требало да буду старији од 28 година.

Детаљније информације о програму и начину пријаве могу се наћи на адреси: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de.

Заинтересовани студенти могу да се информишу о овом програму и на онлајн информативној сесији која ће бити одржана  27. октобра 2022, у 18 часова:

https://us06web.zoom.us/j/83716886337?pwd=b01DOXp0L1RISmxQcWlUQzJNaVo0dz09

Meeting ID: 837 1688 6337

Passcode: 592060

Bookmark the permalink.

Comments are closed.