Проф. Зоран Миљковић добитник признања „Истакнути рецензент за 2021/2022.“

Проф. др Зоран Миљковић са Катедре за производно машинство и руководилац Лабораторије за индустријску роботику и вештачку интелигенцију (ROBOTICS & AI) Машинског факултета у Београду, добитник је престижног признања „Истакнути рецензент у области инжењерства и технологије за 2021/2022 годину“, коју додељује  Центар за евалуацију у образовању и науци (ЦЕОН).

Ово признање се додељује на основу оцена рецензија, а самим тим и рецензената, коју дају уредништва часописа и сами аутори поднетих рукописа садржаних у SCIndeks Asistentu, апликацији за онлајн уређивање домаћих часописа, као и на основу допунске оцене квалитета и кориности рецензија, коју даје стручна комисија ЦЕОН-а.

Проф. Миљковић, који је и дугогодишњи рецензент у Европској комисији за рангирање пројеката ХОРИЗОНТ 2022,  каже да је веома пријатно изненађен овим признањем јер, како је навео, није био упућен у то да се прати рад рецензената поднетих рукописа садржаних у SCIndeks Asistentu.

„Према образложењу одлуке о додели признања, протекле године праћен је рад 4843 рецензента у пет научних области, између осталог, у области медицинских, пољопривредних, друштвених и  хуманистичких  наука, као и у области инжењерства и технологије, а ја сам имао ту част да будем награђен признањем  „Истакнути рецензент за област инжењерства и технологије“, истакао је, између осталог,  проф. Миљковић.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.