SIE 2022 – Међународна конференција о индустријском инжењерству од 29. до 30. септембра

Машински факултет је домаћин 8. Међународне конференције о индустријском инжењерству  –  SIE 2022 (International Conference on Industrial Engineering) која ће бити одржана од 29. до 30. септембра, у организацији Катедре за индустријско инжењерства и Иновационог центра Машинског факултет.

Конференција ће бити отворена у четвртак, 29. септембра, у 10 часова у Свечаној сали (211/II) факултета.

Овогодишњи скуп се одржава у част проф. др Вукана Дешића, оснивача Катедре за индустријско инжењерство, која ове године обележава 70 година оснивања, а основни циљеви Конференције су допринос бољем сагледавању улоге и значаја индустријског инжењерства, указивање на будуће трендове у овој области, као и умрежавање и јачање сарадње између учесника.

SIE 2022, као јединствени светски, научни и стручни догађај у области индустријског инжењерства, окупиће скоро 200 еминентних стручњака из 20 земаља, са 4 континента, који ће се посебно осврнути на нове трендове у области индустријског инжењерства, али и на почетке области и рад и стваралаштво проф. Дешића.

Педесетих година прошлог века, проф. Дешић је међу првима на Балкану и Европи покрену обалст научне организације рада и у науку и струку уводи Комплексну аналитичку методу као претечу контингентне теорије, оповргава Town-a, критикује Taylor-a и значајно подиже организациони ниво домаћих предузећа, посебно железнице… Дао је велики допринос Машинском факултету и Универзиету у Београду, као професор, продекан, декан и проректор. Значајни су и његови диприноси као директора и помоћника министра железнице, односно саобраћаја.  Сахрањен је у Алеји заслужних грађана и једна од улица на београдског општини Палилула носи његово име.

Радни део скупа отвориће уводна предавања на тему „PROFESSOR VUKAN DEŠIĆ AS THE FOUNDER OF THE DEPARTMENT FOR SCIENTIFIC ORGANIZATION OF WORK: THE 70-YEAR JUBILEE“,проф. др Весне Спасојевић Бркић, проф. др Мирјане Мисите, проф. др Угљеше Бугарића, проф. др Зорице Вељковић и проф. др Тијане Весић Павловић, са Машинског факултета Универзитета у Београду, затим и рад  „IN THE REMEMBRANCE OF PROFESSOR VUKAN DEŠIĆ, THE DOYEN OF ORGANIZATIONAL SCIENCES AND MANAGEMENT: THE DEVELOPMENT OF SCIENTIFIC ORGANIZATION OF WORK IN THE FNR YUGOSLAVIA AND THE SURROUNDINGS“, проф. др Вујадина Вешовића, магистранта и докторанта проф. Дешића и дугогодишњег декана Саобраћајног факултета у Београду.

Учесницима конференције биће представљен и радови „REVOLUTIONIZING ENGINEERING DEPARTMENT BY CHANGING ITS CULTURE“, проф. др Теодоре Рутар Шуман, проф. др Јен-Лин Хан, проф. др Катлин Кок, проф. др Џенифер Турнс и проф. др Грегори С. Масон са Универзитета у Сијетлу у САД; „CYBER PHYSICAL SYSTEMS FOR OCCUPATIONAL SAFETY AT INDUSTRIAL SITES: OPPORTUNITIES AND DIFFICULTIES“ др Паола Брагата из Националног института за осигурање од повреда на раду, Италија, а имаће прилику да чују и предавање „COMPREHENSIVE INSTITUTIONAL CARBON FOOTPRINTING – THE LONG AND DIFFICULT WAY TO ZERO.“ проф. др Екарда Хелмерса са Универзита примењених наука у Немачкој, др Чиа Чиен Чанг са Tехничког универзитета „Наjанг“ у Сингапуру и ванр. проф. др Џастина Даувелса са Техничког универзитета у Делфту, Холандија.

Детаљније информације као и агенду конференције можете да погледате ОВДЕ.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.