Кошаракаши “Машинца” освојили Куп студената Београда

Кошаркаши Машинског факултета у Београду освојили су Куп студената Београда и тиме другу годину за редом потврдили да су најбољи студентски кошаркашки тим.

Финале Купа одиграно је у недељу у Спортском центру „Визура“, где се екипа „Машинца“ састала са тимом Факултета организационих наука. После много неизвености и два продужетка финална утакмица је завршена резултатом 50:45 у кроист Машинског факултета.

“Честитао бих мојој екипи на веома успешној сезони и освојеном Купу студената Београда. Показали смо тимски дух у једној заиста тешкој утакмици и  после два продужетка победили екипу ФОН-а, којој бих овом приликом честитао на фер и коректној игри”, изјавио је за сајт Машинског факултета, капитен нашег тима Немања Мрђа.

Додаје да је остварени резултат изузетно значајан за тим који је у сезону ушао у подмлађеном саставу, са десеторицом нових играча. “С обзиром на смену генерација, цела сезона је била поприлично изазовна. Свака утакмица и тренинг били су нам од круцијалног значаја за упознавање и повезивање екипе у једну целину, што је на крају крунисано освајањем купа. Ипак, добри резултати у последњих годину дана обавезују нас да и у следећу сезону уђемо с највишим могућим циљевима, како у купу, тако и у лиги”, истакао је Немања.

На овогодишњем Купу студената Београда, под покровитељством Универзитетског спортског савеза Београда, учествововао је 21 кошаркашки тим.  “Машинац” је до финала стигао победама над екипама Архитектонског,  Стоматолошког, Филолошког и Електротехничког факултета.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.