Студенти Модула за производно машинство на Сајму технике

Студенти прве године мастер студија на Модулу за производно машинство Машинског факултета, заједно са асистентима Лазаром Матијашевићем и Душаном Недељковићем, посетили су 64. Међународни сајам технике и техничких достигнућа, који је недавно одржан у Београду.

За будуће инжењере посета Сајму била је поучно искуство. Имали су прилику да се информишу и боље упознају са савременим технологијама из многобројних области, а посебан утисак на младе академце оставиле су савремене методологије примене база података у области производног машинства.

Студенти су имали прилику да присуствују демонстрацији најразличитијих производа, тестирају опрему за пластично обликовање лима и креирају јединствене моделе и на тај начин практично примене знање стечено на факултету.

Међународни сајам технике је најзначајнији привредни и технолошки догађај у Србији и југоисточној Европи, који има изузетан утицај на развој индустрије у земљи и региону. Ове године излагачки и стручни сајамски програми окупили су више од 500 домаћих и страних излагача и других учесника из тридесетак земаља са три континента. Оно што посебно охрабрује, на овогодишњем сајму било је пријављено више од 100 техничко-технолошких иновација и новости, највише у области 3Д технологија, роботике, ЦНЦ машина, примене ласерских технологија, обраде пластике, аутоматизације производних процеса, мерних инструмената, алата.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.