Машински факултет богатији за 46 доктора наука

Машински факултет је овог марта постао богатији за 46 доктора наука. На свечаној промоцији у Ректорату Универзитета у Београду у петак, 25. марта, , промовисано је 13 нових доктора наука с Машинског факултета. На претходној свечаности , одржаној средином марта, докторске дипломе примило је 33 докторанта који су своје дисертације одбранили на нашем факултету.

Поред  13 доктора наука са Машинског факултета, докторске дипломе прошлог петка примило је и 25 доктора наука са Правног факултета и једна докторантикиња са Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду.

Њихове радове представили су чланови деканских колегијума факултета на којима су докторирали, а дипломе им је уручио проректор за науку Универзитета у Београду проф. др Бранислав Боричић.

“На свакој промоцији нових доктора наука, колико год да су теме разнородне, одушевљен сам истраживањима. Одабрали сте да докторат одбраните на Универзитету у Београду, иако сте у овом времену и овом друштву имали алтернативе. То значи да сте одабрали мукотрпан и тежак пут који траје скоро деценију рада на дисертацији и зато нисте само кап у мору, него јако важан допринос несумњивом квалитету докторских диплома, не само у нашем друштву. Зато сам данас узбуђен и срдачно вам честитам и желим успех у академској каријери, која почиње тек сада, добјањем титуле доктора наука.” поручио је проректор Боричић.

(Извор: Машински факултет/Универзитет у Београду)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.