Procesing `22 –Међународни конгрес о процесној индустрији, од 1. до 3. јуна у Београду

Procesing 22 – 35. Међународни конгрес о процесној индустрији биће одржан од 1. до 3. јуна 2022. године у BelExpo центру у Београду. Скуп организује Друштво за процесну технику при СМЕИТС-у а суорганизатори су Машински факултет у Београду – Катедра за процесну технику и Самит енергетике Требиње (СЕТ).

Конгрес ће и ове године окупити водеће стручњаке у области процесне технике из земље и света, а током тродневног скупа биће представљени најазапаженији радови из области процесне технологије; пројектовања, изградње, експлоатације и одржавања процесних постројења; основних и помоћних операција, апарата и машина у процесној индустрији; енергије у процесној индустрији; инжењерства животне средине и одрживог развоја;  процеса и постројења у припреми и пречишћавању воде у процесној индустрији; сушења и сушара; гасне технике; моделовања и оптимизације процесних и термоенергетских постројења; мерења и управљања у процесној индустрији; техничке регулативе, стандардизације и система квалитета.

У оквиру конгреса биће одржана и три тематска округла стола:

  • Савремени поступци термичког третмана отпада и могућности примене тог отпада као горива у процесној индустрији Србије;
  • Искустба у примени биомасе као горива у топланама у Србији;
  • Нова домаћа законска регулатива у области посуда под притиском.

На посебној сесији конгреса своје  радове ће излагати и студенти, а биће проглашен и аутор најбољег студентског рада.

Рок за пријаву тема за Procesing ’22 je 31. март, а аутори ће до 10. априла бити обавештени о њиховом прихватању. Аутори који на Procesingu ’22 учествују с целим радом, рад за рецензију треба да доставе до 30. априла 2022. године. Презентацију рада треба доставити најкасније до 25. маја. 

Изабрани радови биће предложени за објављивање у једном од издања часописа „Thermal Science“, а трошкове објављивања покривају организатор и суорганизатори конгреса.

Детаљније информације можете да погледате ОВДЕ.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.