Стратешка сарадња Машинског факултета и Института за физику

Стратешка сарадња Машинског факултета и Института за физику Универзитета у Београду одвијаће се поступно, у више праваца и на обострану корист, договорено је током недавних веома садржајних разговора представника две институције. Том приликом  усвојена је и краткорочна агенда која обухвата сарадњу у развоју заједничких, националних и међународних научно-истраживачких пројеката, сарадњу у комерцијалним пословима, као и директну сарадњу иновационих центара.

Разговори су одржани у Институту за физику само месец дана после свечаног потписивања Споразума о стратешкој сарадњи две институције у Ректорату Универзитета у Београду, а Машински факултет су представљали декан факултета, проф. др Владмир Поповић, продекан за научно-истраживачку делатност, проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за финансије, проф. др Александар Грбовић и директор Иновационог центра Машинског факултета, прод. др Ненад Зрнић. У име Института за физику разговорима су присуствовали директор института, др Александар Богојевић, заменик директора, др Антун Балаж, саветник за капитална улагања, Иван Петковић, саветник за комерцијализацију, Ненад Пантош и руководилац Иновационог центра, др Марија Митровић-Данкулов.   

Чланови делегације Машинског факултета имали су прилику да обиђу и неке од лабораторија Института. Између осталог, посетили су Центар за фотонику, Центар за изучавање комплексних система и Центар за неравнотежне процесе, где су са истраживачима разговарали о текућим пројектима и плановима. Такође су обишли и два спин оф предузеђа и упознали се са њиховим капацитетима и производима, а затим су учествовали и на тематским састанцима чији је основни циљ био даље повезивање и јачање сарадње две институције кроз конкретне подухвате.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.