Машински факултет представљен на семинару „Бирам тај факултет“

Машински факултет Универзитета у Београду представио се на едукативном семинару београдских средњих школа под називом ,,Бирам тај факултет”, који је протеклог викенда одржан на Златибору и Палићу.

Представници студената Машинског факултета у Београду, студент продекан Никола Јокић и председник Студентског парламента Алекса Остојић, имали су прилику да београдским матурантима представе студије машинства и информишу их о начину и условима уписа на факултет, као и ваннаставним активностима и могућноостима током студирања.

„Утисци су одлични. Пројекат је привукао пажњу великог броја средњошколаца које је посебно интересовало како изгледају пријемни испити, шта је то испит, шта колоквијум, а шта сместар“, каже Алекса Остојић.

Пројекат „Бирам тај факултет“ почетком године покренули су удружење „Академац“ и Центар за едукацију и развој омладине Београда с основним циљем да помогне ученицима завршних разреда средње школе око одабира факултета и упути их у функционисање новог, академског начина образовања.

Учесници семинара на Златибору и Палићу били су ученици четвртог разреда Земунске гимназије, Треће економске школе, Медицинске школе, Економске школе из Старе Пазове, Десете гимназије, Прве економске, Правно биротехничке школе, Ваздухопловне академије, XIII гимназије, Саобраћајне школе, Гимназије Свети Сава, Медицинске школе са Звездаре, Спортске гимназије, Девете гимназије, XIV гимназије, Треће гимназије и Прве гимназије из Београда.

Поред Машинског факултета, београдским матурантима представили су се и Факултет политичких наука, Факултет организационих наука, Економски факултета, Рударско-геолошки и Математички факултет Универзитета у Београду.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.