Групно спремање испита: Помоћ старијих колега у учењу

Групно спремање испита је пројекат Савеза студената Машинског факултета у Београду, покренут с идејом да студенти уочи испита преиспитају своје знање, октлоне евентулне нејсноће и лакше положе испит, односно добију жељену оцену.

Традиционалном групном спремању испита током јануара на седам предавања присуствовало је имеђу 700 и 800 студената.

Уз подршку управе Машинског факултета и помоћ предметних наставника и асистената, овај вид наставе се активно одржава од 2016. године, а припрему испита воде студенти који су с високом оценом положили предмете као што су математика, механика, отпорност материјала, термодинамика, електротехника, програмирање и слично.

Предмете за које се организује спремање испита бирају сами студенти путем анкете на дрштвеним мрежама Савеза студената Машинског факултета.  На тај начин млади академци имају могућност да се директно изјасне који им предмет задаје највеће потешкоће и где им је потребна помоћ током учења.

„Да пројекат даје очекиване резултате говоре поруке захвалности колега након положеног испита“, каже Алекса Остојић, председник Студентског парламента Машинског факултета.     

Као предности овог вида наставе наводи непосреднији однос студената и самих предавача због блискости у годинама, као и то што се предавања, за разлику од редовне наставе, одвијају у мањим групама.

„Једна од предности је и то што се предавања одвијају недељу дана пре испитног рока, или у паузи између два рока, а оно што је за студенте можда најзначајније, јесте увид у то шта могу да очекују на самом испиту“, закључује Алекса.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.