Проф. др Љубодраг Тановић добитник Повеље АКТД Белорусије  

Др Љубодраг Тановић, редовни професор на Катедри за производно машинство Машинског факултета у Београду  у пензији,  добитник је Грамоте (повеље) – значајног признања које заслужним појединцима на пољу техничких наука додељује Институт примењене физике (ИПФ) Националне академије наука Белорусије – Белоруска асоцијација за контролу и техничку дијагностику.

Ово значајно признање професору Тановићу је додељено, не само за вишегодишњу и успешну сарадњу у области подизања квалитета производа у области машиноградње, алата и прибора, контроле и управљања у сложеним техничким системима у индустрији, него и за значајан допринос у области развоја метода мерања и утврђивања класе квалитета, као  и јачање веза између академских, образовних и инжењерско-техничких установа Србије и Белорусије.

Ова успешна сарадња потврђена је и са пет патената националних центара за интелектуалну својину, које је проф. Тановић реализовао заједно са колегама из образовно-истраживачких институција из Белорусије и Украјине (UA – Nо 40888А, Nо 46439А, Nо 49435А, Nо 36995;  ВY- 7212).

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.