Потписан споразум о коришћењу Националне платформе за вештачку интелигенцију

Машински факултет Универзитета у Београду и Канцеларија за информационе технологије и електронску урпаву потписали су  Споразум о коришћењу Националне платформе за вештачку интелигенцију која је смештена у Државном дата центру у Крагујевцу. Споразум су потписали декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић и директор Канцеларије за ИТ и еУправу, др  Михаило Јовановић.

Основни циљ потиписвања овог документа јесте подршка раду Машинског факултета на имплементацији, унапређењу и ширењу вештачке интелигенције у Републици Србији, пружање подршке научно-истраживачком раду у области вештачке интелигенције, као и осигурању примене вештачке интелигенције у индустрији у Републици Србији.

Национална платформа за вештачку интелигенцију, која је свечано пуштена у рад почетком децембра у Државном дата центру у Крагујевцу, представља суперкомпјутер последње генерације, високих перформанси.  Потписивањем споразума о коришћењу те платформе, Машински факултет у Београду добио је алат који ће допринети његовом даљем развоју и унапређењу научно-истраживачког и образовног рада у области вештачке интелигенције.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.