Представљање компаније Ендава – 23. децембар у 13:00 часова , сала 211

Компанија Ендава и Машински факултет  у Београду, потписали су Споразум о сарадњи који ће омогућити реализовање заједничких образовних програма, извођење предавања, радионица, обука и стручне праксе. Први корак у тој сарадњи биће курс „Увод у тестирање софтвера” који ће се реализовати у летњем семестру и биће доступан студентима завршних година основних студија.

Тим поводом Машински факултет у сарадњи са компанијом Ендава организује јавни час у четвртак 23. децембра од 13:00 до 14:00 часова у свечаној сали Машинског факултета (сала 211, I спрат).

Др Саша Марковић, руководилац развоја и испоруке софтвера (Delivery Manager) у Ендави и бивши доцент Машинског факултета и Зоран Лабровић, руководилац сектора за софтверско тестирање за Србију, присутне ће упознати са радом компаније и планираном сарадњом у предстојећем периоду. Бошко Николић тест консултант и бивши студент Машинског факултета говориће о свом развојном путу у ИТ индустрији, али и о основама тестирања софтвера, иначе главној теми најавлјеног курса.

Због ковид мера, број посетилаца је ограничен на 40. За све оне који нису у прилици да присуствују  предавању, видео снимак предавања биће накнадно постављен на YouTube каналу Машинског факултета на следећем ЛИНКУ.

Уколико желите да поставите неко питање представницима Ендаве, то можете учинити преко Slido платформе кликом на ЛИНК ( код #827970), или уживо након предавања.

Сарадња са факултетима:

У свим градовима у којима послује, Ендава има добру сарадњу са факултетима. Само у протеклој академској години кроз Ендавине курсеве и предавања које је компанија организовала у три града у Србији, прошло је преко 200 студената техничких факултета. Ове године сарадња са факултетима је додатно унапређена, па компанија тренутно сарађује са чак 10 институција високог образовања у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Чачку. На овај начин, Ендава подржава и активно учествује у образовању ИТ стручњака у Србији.

Када је реч о сарадњи са Машинским факултетом, она је присутна годинама уназад кроз предавања и стручне праксе. Прошле године Ендава се укључила у Мастер 4.0 програм у сарадњи са Машински факултетом, а током претходне академске године за студенте мастер студија организовала је курс „Увод у тестирања софтвера” који им је омогућио стицање додатних знања из ове области и усмерење ка ИТ индустрији. Исти курс од ове године биће доступан студентима завршних година основних студија, а сам програм ће реализовати Ендавини стручњаци који ће поделити теоријска и практична знања из области тестирања софтвера и на тај начин им омогућити да стекну квалификације које ће им помоћи да буду конкуретнији на ИТ тржишту. Најбољим студентима компанија ће понудити праксу уз могућност сталног запослења.

О компанији Ендава:

Након више од 20 година искуства у раду са неким од водећих светских компанија из домена финансија, осигурања, телекомуникација, технологије, малопродаје и других, Ендава је свој највећи успех постигла захваљујући сјајним људима који раде у компанији. Њих је тренутно више од 10.000 у канцеларијама распоређеним у 49 градова и 23 државе широм света. Користећи најновије технологије, они осмишљавају и испоручују иновативна решења која помажу њиховим клијентима у процесу сталне дигиталне трансформације пословних процеса.

У Србији су присутни од 2015. године, када су своју „причу о успеху“ започели у престоници. Неколико година касније, њихов тим је значајно већи и децентрализованији, па су Ендавини стручњаци распоређени у канцеларијама широм земље, у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Чачку.

И док запослени раде на изазовним пројектима за неке од индустријских лидера у областима у којима послују, њихов прогрес је један од најважнијих пројеката компаније. Напредак и индивидуалне потребе сваког појединца прате се кроз Систем за развој каријере. Осим потребних техничких обука и тренинга, организује се интерно дељење знања кроз радионице и сесије, а запослени имају могућност да усавршавају енглески језик, користе онлајн курсеве на интерној платформи Endava University, надограђују своје знање уз бесплатно коришћење платформи Safari, Coursera, Udemy, Front End Masters, Pluralsight, итд. али и да посећују међународне и домаће конференције и друге стручне догађаје.

Пријатна радна атмосфера је неопходна за несметани рад, па је Ендава обезбедила инспиративно радно окружење. Осим савремено уређених канцеларија, за физичко и ментално опуштање на располагању су game room-ови и библиотека, а у понуди су и различите спортске активности.

Поред дугачке листе бенефита, Ендава свим запосленима, без обзира на сениоритет, омогућава штедњу у акцијама компаније кроз такозвани Share Safe програм.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.