Позив студентима за учешће на пројекту Brand New Engineers —  Од интеграла до инжењера

Удружење студената електротехнике Европе –  Локални комитет Београд (EESTEC LC Belgrade) позива студенте да се придруже пројекту “Brand New Engineers —  Od integrala do inženjera”, који се организује у периоду од 22. до 28. новембра.

Идеја пројекта Brand New Engineers јесте да упозна студенте са актуелним достигнућима и  дешавањима у свету инжењерства. Такође, да приближи студентима, кроз реалне задатке,  данашње потребе компанија, и на тај начин представи којим све путевима могу да наставе  каријеру након завршетка студија.

Пројекат чине следећи садржаји:

Онлајн конференција (22. и 23. новембра), током које ће бити одржана једночасовна предавања из области информационих технологија, аутоматике, енергетике, телекомуникација, електронике и многих других области. Предавачи су професори Електротечничког факултета и представници компанија – спонзора пројекта.

“ABB Robo Challenge” – такмичење из роботике које се састоји из два кола и које ће се у форми хакатона одвијати у екипама од 3 до 4 члана, са могућношћу индивидуалих пријава. Прво коло, које ће бити одржано 27. i 28. новембра, подразумева рад на рачунару  у виду оптимизације унапред припремљених шаблона за управљање роботом. Професори  Електротехничког факултета ће такмичаре, кроз кратку обуку, увести у само окружење и рад у њему.  Две до три екипе чија решења буду дала најбоље резултате, имаће прилику да своја решења  имплементирају на правом индустријском роботу.

За учествовање на такмичењу није потребно предзнање из роботике, тако да је ово  савршена прилика за све који желе да се опробају у овој узбудљивој области.

Пријаве су отворене до 19.11.2021.г., на страници:  https://brandnewengineers.rs/form.html

Све додатне информације можете потражити на сајту: brandnewengineers.rs

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.