Studentskom centru izvrsnosti MF nagrada MPNTR za izuzetne rezultate u 2021.g.

Studentski centar izvrsnosti Mašinskog fakuleta u Beogradu jedan je od dobitnika nagrade za postignute doprinose u  u oblasti prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za 2021. godinu. Nagradu dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije pojedincima i grupama koji su na tom polju pokazali izuzetne rezultate u tekućoj godini.  

Na prigodnoj svečanosti povodom Dana prosvetnih radnika, prvi potpredsednik Vlade RS i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je priznanje Davidu Cvetkoviću, studentu Mašinskog fakulteta i vođi tima „Beoavia, koji je nagradu primio u ime svih pet studentskih timova angažovanih na različitim inovativnim projektima u okviru Studentskog centra izvrnosti.

Ovi mladi talentovani ljudi, koji rade na projektovanju i izradi bespilotnih letelica i raketa, električnog trkačkog vozila i formule sa motorom SUS, ekoloških plovila, autonomnih robota, kao i na projektima u oblasti biomedicinskog inženjerstva, dobili su povelju Ministarstva za objavljene naučno-istraživačke radove koji doprinose unapređenju rada Mašinskog fakulteta i inovativnih rešenja u oblasti nauke i tehnološkog razvoja.

Pored Studentskog centra izvrsnosti MF, priznanja Ministarstva dobili su i Jelena Šukljević, vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“ Požarevac, Snežana Cerović, nastavnica i profesorka razredne nastave u Osnovnoj školi „Kneginja Milica“ na Novom Beogradu, Mirjana Katić, profesorka matematike i direktorka Matematičke gimnazije u Beogradu, doc. dr Drago Jelovac, Klinika za maksilofacijalnu hirurugiju Stomatološki fakultet Beograd.

Čestitajući nagrađenima, ministar Ružić je rekao da je veoma važno da njihov trud i rad bude vidljiv i široj javnosti.

„Ovom prilikom važno je da ukažemo i na požrtvovanost i veliku profesionalnost svih angažovanih u sistemu prosvete i nauke. Zahvaljujući njihovom predanom i požrtvovanom radu nije izgubljen ni jedan nastavni dan tokom pandemije, niti je naučni rad stao. Uprkos svim izazovima ostali su posvećeni profesiji i kvalitetnom radu“, rekao je on.

Ministar je poručio da će Ministarstvo nastaviti da unapređuje kvalitet obrazovanja u Srbiji i da kontinuirano ulaže u infrastrukturne projekte na svim nivoima obrazovanja kako bi omogućilo što bolje uslove za učenje i rad.

Svečanoj dodeli nagrada i priznanja, prisustvovali su prof. dr Vladimir Popović, dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Marko Miloš, prodekan za nastavu MF, kao i prof. dr Radivoje Mitrović, donedavni dekan Mašinskog fakulteta.

(Izvor: Mašinski fakultet)

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.