Нови конкурс за стипендије Хемофарм фондације „Можеш и ти“

Најбољи студенти завршних година медицинских, фармацеутских, технолошких и техничких факултета електро и машинског усмерења имају прилику да конкуришу за годишње стипендије Хемофарм фондације у оквиру талент програма „Можеш и ти“.

Конкурс је отворен до 4. новембра за студенте државних универзитета у Србији, који су у досадашњем студирању остварили просек оцена најмање 8,50.

Програм за образовање „Можеш и ти“ Хемофарм фондације обухвата месечну стипендију, менторску подршку и стручну праксу у Србији и Немачкој. Такође, уз подршку експерата Хемофарма и Штаде, стипендисти имају шансу да унапреде своја знања и вештине, формалне и неформалне, које су неопходни за даљи лични и професионални развој. Полазници програма стичу и радно искуство у различитим секторима и додатни мотив да стечено знање примењују у Србији.

„Образовање је једини прави пут ка могућностима и успеху, а диплома улазница за боље сутра. Ми већ 28 година улажемо у младе и њихово образовање развијајући код њих жељу за целоживотним учењем, лидерством и припремајући их да мењају свет на боље. До данас смо подржали више од 3500 појединаца, од којих су многи наше колеге. Верујемо да је овај програм права прилика за студенте да се упознају са начином рада у компанији која је лидер на фармацеутском тржишту и да заједно са нама брину о здрављу људи и њиховој добробити“, истиче Сузана Ђорђевић, директорка Хемофарм фондације, поводом новог циклуса подршке најбољим студентима.

Програм „Можеш и ти“ је подржало Савезно министарство за економску сарадњу и развој СР Немачке (БМЗ), Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије и медицински, фармацеутски, технолошко-металуршки, хемијски и факултети за физичку хемију Универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу. Делови програма реализују се у партнерству са Немачком организацијом за међународну сарадњу ГИЗ и фондацијом Конрад Аденауер.

Више информација и пријаву за конкурс потражите на веб-сајту Хемофарм фондације www.fondacijahemofarm.org.rs/srb/prijava.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.