Delegacija ukrajinske fabrike KRYUKOVSKY u poseti Mašinskom fakultetu

Mašinski fakultet u Beogradu nedavno je ugostio delegaciju fabrike „KRYUKOVSKY RAILWAY CAR BUILDING WORKS“ iz Kremenčuga u Ukrajini.  Domaćin posete je bila Laboratorija za šinska vozila, koja sa ukrajinskim partnerom radi na projektu ispitivanja specijalnog šestosovinskog zglobnog vagona za intermodalni transport.

Dva takva vagona su već stigla u Srbiju. Tokom naredna tri meseca Laboratorija će u okviru svoje akreditacije sprovesti obimna prototipska ispitivanja, čiji je cilj provera uslova neophodnih za apliciranje i dobijanje međunarodne dozvole za saobraćaj i ulazak na evropsko tržište železničkih vozila.

Priprema ispitivanja ukrajinskog vagona tipa Sggrss u hali FŠV GOŠA

Tokom posete, gosti iz Ukrajine su se upoznali s nastavnim programom Katedre za šinska vozila, a razmatrane su i mogućnosti za proširenje započete saradnje, kao i zajedničke projekte na razvoju šinskih vozila.

Delegaciju ukrajinske fabrike predvodili su vodeći inženjeri za razvoj Sergej Daineko i Roman Kovalenko, a u ime domaćina su ih dočekali prodekan za međunarodnu saradnju Mašinskog fakulteta, prof. dr Predrag Elek i profesori Katedre za šinska vozila dr Dragan Milković i dr Goran Simić.

(Izvor: Katedra za šinska vozila MF)

 

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.