Делегација украјинске фабрике KRYUKOVSKY у посети Машинском факултету

Машински факултет у Београду недавно је угостио делегацију фабрике „KRYUKOVSKY RAILWAY CAR BUILDING WORKS“ из Кременчуга у Украјини.  Домаћин посете је била Лабораторија за шинска возила, која са украјинским партнером ради на пројекту испитивања специјалног шестосовинског зглобног вагона за интермодални транспорт.

Два таква вагона су већ стигла у Србију. Током наредна три месеца Лабораторија ће у оквиру своје акредитације спровести обимна прототипска испитивања, чији је циљ провера услова неопходних за аплицирање и добијање међународне дозволе за саобраћај и улазак на европско тржиште железничких возила.

Припрема испитивања украјинског вагона типа Sggrss у хали ФШВ ГОША

Током посете, гости из Украјине су се упознали с наставним програмом Катедре за шинска возила, а разматране су и могућности за проширење започете сарадње, као и заједничке пројекте на развоју шинских возила.

Делегацију украјинске фабрике предводили су водећи инжењери за развој Сергеј Даинеко и Роман Коваленко, а у име домаћина су их дочекали продекан за међународну сарадњу Машинског факултета, проф. др Предраг Елек и професори Катедре за шинска возила др Драган Милковић и др Горан Симић.

(Извор: Катедра за шинска возила МФ)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.